16 maj 2021
18:00

Djurgårdens IF FF 3

Referat: Mälarhöjdens IK Fotboll 1 - Djurgårdens IF FF 3

Helgen avslutades med en målfest då tjejerna bortabesegrade Mälarhöjden med hela 8-1. Återigen visade sig våra hörnor vara mycket vassa anfallsvapen. Vi hade lite ovanliga laguppställningar idag med India som vaktade målet i första och Vanna i andra halvlek. Stort tack för att ni ställde upp för laget! Målvakterna ställdes kanske inte på så många jättesvåra prov idag men jobbet ska ändå göras. Efter några trevande minuter i början tog vi tag i spelet i 22:a minuten inledde Stina målskyttet när hon höll sig framme efter en hörna slagen av Lollo, 0-1. Bara minuten senare spelade Hanna G fram Moa som snyggt vände 180 grader och petade in bollen från nära håll, 0-2. Efter ytterligare en hörna från Lollo var Karin först på bollen och tryckte in 0-3 som var ställningen i halvtid. I andra halvlek klev Stina ner på mittbacksplatsen bredvid Bjurre när Vanna ställde sig i mål. Tjejerna fortsatte att trumma på och skapa chanser. I den 61 matchminuten höll sig Sophie Linder framme på en målvaktsretur och drog in 0-4. Sedan var det dags för Moa igen som gjorde sitt andra mål för dagen fram till 0-5 i 67:e minuten. En minut senare tryckte India in 0-6 efter en hörna från Sara T. Tredje hörnmålet alltså. Ytterligare två minuter senare spelade Sophie Linder snyggt fram Linn Å som ensam med målvakten fick in 0-7 på andra försöket. Mälarhöjden fick in ett tröstmål till 1-7 innan Moa noterades för ett hattrick med sitt 1-8 mål i matchminut 90. Sara T vred foten i samma sekvens, hoppas att det inte var allvarligt. Det blev en del ovana spelpositioner och rundflyttningar, bla spelade Elin på båda ytterbackplatserna, på topp och på offensiva mittfältet. Tack alla tjejer för en bra insats!